Loading...
When
25-26 OCT 2018
Starting 9:45 am
Where
Tokyo International Forum
Tokyo, Marunouchi

About conference


ABOUT CONFERENCE

Is Fintech just the current buzz word or will it actually make an

impact on the world?

As the world grows more connected, financial services innovation can

lag behind but there is an every growing number of startups creating

new services to better meet customers needs to compete with the

incumbents.

FJ2018 will bring people in the fintech industry together from Japan

and globally to facilitate discussion and collaboration on how to grow

the ecosystem.

We hope to see you there to network and enjoy Japanese hospitality in

Tokyo, Japan’s finance hub.

EVENT WILL START IN


Our speakers

A great lineup of speakers including the following leaders in the Fintech space


Program schedule


9:45-10:00

  5 minutes
FAJ Opening Remarks
Natalie Shiori Fleming,Representative Director and Co-founder, Fintech Association of Japan

10:00-10:30

  30 minutes
Innovation in Financial Services
Takeshi Idezawa LINE Corporation CEO

10:30-11:30

  60 minutes
The impact of open API banking in Japan

Speaker
Yasuhiro Kimura Executive Officer Social Infrastructure Planning Manager freee
Toshio Taki Director and Executive Officer; Head of the Money Forward Fintech Research Institute Money Forward, Inc.
Kenjirou Nishii SevenLab Leader Sevenbank ,Ltd
Norihumi Yoshimoto General Manager / FinTech Business Planning Dept. SBI Sumishin Net Bank, Ltd.
Mark Makdad Head of Platform & Co-Founder Moneytree

Moderator
Hitoshi Okabe Nikkei Business Publications, Inc. Reporter

13:00-13:30

  30 minutes
Innovation conundrum for Japan
Yumiko Murakami, Head of OECD Tokyo Centre

13:30-14:15

  45 minutes
Regulatory Change in Asia
Speaker
Motonobu Matsuo Deputy Director-General of the Plannning and Cordination Bureau Financial Services Agency
Damien Pang Director and Head (FinTech Infrastructure Office & FinTech Ecosystem Office) Monetary Authority of Singapore
Philip Chiu Chairman of Policy Committee Hong Kong Internet Finance Association
Wijitleka Marome Financial Technology Department, Deputy Director Bank of Thailand
Moderator
Junichi Kanda Exective Officer Money Forward, Inc.

15:00-15:30

  45 minutes
How fintech in China is changing the way that 1.3 billion people bank
Zennon Kapron Founder and Director Kapronasia

15:30-16:00

  30 minutes
Infomation Platform for Everyone
Makoto Goda, CEO, Nippon Biodiesel Fuel Co., Ltd.(NBF)

16:30-17:15

  45 minutes
Blockchain- threat, opportunity or hype?

Speaker
Alexey Troshichev, Founder and CEO of Distributed Ledgers
Chris Dai, LONGHASH Japan CEO
Rhian Lewis,Co-founder of CountMyCrypto
Val Ji-hsuan Yap, Founder and CEO of PAL Network and PolicyPal

Moderator
Jose Sampedro Mazon Director, Oracle Insight

17:15-18:00

  45 minutes
How to promote cross-industrial collaboration for expansion of Fintech industry
Speaker
Hideki Hasegawa CIO Mercari, Inc.
Naotaka Hayashi PARCO Executive Officer CO.,LTD.
Mark Yamamoto Executive Officer VP of Business Development Merpay, Inc.
Mitsunobu Ookubo CTO Blue Lab CO., LTD.
Moderator
Takashi Hara Nikkei BP Chief Editor of Nikkei FinTech

18:00-18:05

  5 minutes
FAJ Closing Remarks

10:45-11:45

  60 minutes
Canada Fintech Startup
David Perdue Counsellor (Economic Affairs) & Ontario Senior Economic Officer in Japan Government of Ontario
Loudon Owen Chairman & CEO DLT Labs
Lana Novikova Founder & CEO Heartbeat AI Technologies
Rob McMullan VP Business Development-Partnership Planswell
San Lee CEO & Co-Founder ZeroOne AI
Tomo Yamaguchi Country Manager, Japan Solace
Jeff Chapleau Head of Strategy & Sales Shouut Technologies
Kojiro Ichikawa Embassy of Canada Tokyo Trade Commissioner (ICT)

11:45-12:30

  45 minutes
The Future Of The Token Economy
Speaker
Muuto Morikawa CEO Ginco Inc.
Kensaku Shimada CTO altplus inc
Katsuya Konno CFO QUOINE
Moderator
Takeshi Kito Founder & CEO Crowd Realty, Inc.

14:00-14:45

  45 minutes
Applied AI and Alternative Data: the Next Frontier of Asset Management
Shota Ishii, CEO Tibidabo Inc

15:00-16:00

  60 minutes
Australia Fintech Startup
Australian Trade and Investment Commission (Austrade)
Aleksandar Kovacevic Managing Director Audeamus Risk Pty Ltd
Josh Foreman Founder & CEO InDebted
Nicholas Davies Executive Director InfraRisk Pty Ltd
Eric Frost CEO Simple KYC
Sophie Gerber Director TRAction Maiko Suzuki Business Development Manager Australian Trade and Investment Commission (Austrade)  

16:00-16:45

  45 minutes
Practice of Open Innovation in Japan's mega bank
Speaker
Toshihide Hara CEO AndGo, Inc.
Hibiki Uno CEO RESTAR Inc.
Yojirou Seki CEO xenodata lab.
Moderator
Tatsuto Fujii Managing Director MUFG

9:55-10:00

  5 minutes
FAJ Opening Remarks
Natalie Shiori Fleming,Representative Director and Co-founder, Fintech Association of Japan

10:00-10:45

  45 minutes
Regional Revitalization and FinTech

Speaker
Yutaka Soejima,head of Fintech Center and Deputy Director-General of Payment and Settlement Systems Department in the Bank of Japan
Tomotaka Kuwahara Director, CEO Office Origami Inc.
Masatoshi Tamamura, Professor Keio University
Keishi Furusato Director/Chief of General Affairs The Hida Credit Cooperative

Moderator
Akira Ieda CEO Money Forward Fine, Inc.

10:45-11:30

  45 minutes
The Future of PropTech: How Technology Will Transform The Real Estate Industry
Speaker
Yoshimori Ito, CEO ITANDI.Inc
Ryo Higuchi, CEO GA technologies
Tsunahiro Matsuzaka Blockchain Group Leader LIFULL Co.,Ltd
Modetator
Shun Sakurai, Manager NTT DATA Institute of Management Consulting

13:00-13:45

  45 minutes
Cashless 2020
Speaker
Takehiko Nagai Director of Consumer Affairs, Distribution and Retail Industry Division Ministry of Economy, Trade and Industry
Naoki Aoyagi CEO Merpay, Inc.
Yosuke Shiraishi Division Head Product Division PayPay Corporation.
Moderator
Hiroki Maruyama, CEO Infcurion

13:45-14:15

  30 minutes
Open Banking From a Global Perspective
Marten Nelson, Co-founder and CMO at Token

14:15-15:00

  45 minutes
Can AI replace human intelligence?

Speaker
Arshak Navruzyan, Founder Fellowship.AI
Steve Monaghan is Chairman and CEO of GenLife
Shota Ishii, CEO Tibidabo Inc

Moderator
Tak Lo, Founder at Zeroth.ai

15:30-16:15

  45 minutes
Blockchain for Insurance
Speaker
Val Ji-hsuan Yap CEO PAL Network and PolicyPal
Moderator
Yuki Kishi, Fintech Leader Plug and Play Japan

16:15-16:45

  30 minutes
How to build a digital bank in 6 months
Eric Mouilleron, CEO Bankable

16:45-17:30

  45 minutes
The Globalization of Fintech- predictions for what's next?

Speaker
Paul Li, Hong Kong Internet Finance Association
Nameer Khan, MENA Fintech Association
Tom Theobold, Luxembourg for Finance

Moderator
David Corbin, CEO Tech in Asia

17:30-17:45

  15 minutes
FAJ Closing Remarks

19:00-22:00 FJ2018 After Party Supported by Seven Bank

Only for the FJ2018 attenndees
FJ2018 Attendees-only After Party for the First 200 People!
Place:Cafe La Bohéme (G-Zone Ginza 1-2-3 Ginza Chuo-ku, Tokyo 104-0061)
Join us! visit http://ptix.at/hzB5Zn

10:45-11:30

  45 minutes
Blockchain and Security
Yasnori sugii CEO CurrencyPort Limited

12:15-13:00

  45 minutes
Cashflow Revolution

Speaker
Takashi Ogura CEO Tranzax co.,ltd
Yuki Takushi CEO Olta
Naomichi Toyama MF KESSAI, Inc.

Moderator
Takashi Hoshikawa CEO crowdcast

14:15-15:00

  45 minutes
How to build customer centric services in Financial Institutes - Introduction to design thinking
Waki Yoneoka Business Development Manager Moneythor Pte Ltd

15:15-16:00

  45 minutes
"The connected future” – Breakthrough innovation through co-creation
Tobias Puehse Vice President, Innovation Management Mastercard Labs Asia Pacific

19:00-22:00 FJ2018 After Party Supported by Seven Bank

Only for the FJ2018 attenndees
FJ2018 Attendees-only After Party for the First 200 People!
Place:Cafe La Bohéme (G-Zone Ginza 1-2-3 Ginza Chuo-ku, Tokyo 104-0061)
Join us! visit http://ptix.at/hzB5Zn

Ticket


Gold

Silver

Bronze

General

Community Partner

Media Partner

Venue location

3-5-1 Marunouchi,Chiyoda-ku,Tokyo